Αντικαταβολή, πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός κατοικίας, διαφορετικά δεν μπορεί να παραδοθεί
Το καλάθι σας
/

Πολιτική επιστροφής

Πολιτική Επιστροφών & Ανταλλαγών

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα προϊόντα μας και θέλετε να τα στείλετε πίσω για να λάβετε επιστροφή χρημάτων, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στην εξυπηρέτηση πελατών μετά την πώληση (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: https://www.flowseasons.com/saleservice0718@outlook.com) , θα σας απαντήσουν σε ώρες γραφείου και θα σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές.


Επιστροφές & Ανταλλαγές

Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών μετά την πώληση στέλνοντάς μας ένα email στη διεύθυνση https://www.flowseasons.com/saleservice0718@outlook.com. Ζητήστε την άδεια επιστροφής και επιστροφή χρημάτων σύμφωνα με την πολιτική μας.
Τοποθετήστε το(α) αντικείμενο(α) στην αρχική συσκευασία και σφραγίστε το δέμα με ασφάλεια. Και στη συνέχεια ενημερώστε μας για τις πληροφορίες επιστροφής (Λεπτομέρειες παρακάτω) μέσω email.
Επιλέξτε την ταχυδρομική υπηρεσία για να στείλετε πίσω το πακέτο επιστροφής σας. (Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε μια ταχυδρομική υπηρεσία που είναι ανιχνεύσιμη. Σε περίπτωση απώλειας ή ζημιάς του πακέτου κατά τη μεταφορά, δεν θα φέρουμε ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου, συνιστούμε να προσθέσετε ασφάλεια στο πακέτο που επιστράφηκε για να διασφαλίσετε τη φύλαξή του.)
Οι επιστροφές θα διεκπεραιωθούν εντός 7 ημερών από την παραλαβή του πακέτου σας.
ΥΓ: Πείτε μας τον αριθμό παραγγελίας σας. Μπορείτε να λάβετε τον αριθμό παραγγελίας από το email επιβεβαίωσης της παραγγελίας. Ο αριθμός παραγγελίας ξεκινά πάντα με H, όπως H1001.

Πληροφορίες επιστροφής

1. Πείτε μας τον αριθμό παραγγελίας σας. Μπορείτε να λάβετε τον αριθμό παραγγελίας από το email επιβεβαίωσης της παραγγελίας. Ο αριθμός παραγγελίας ξεκινά πάντα με UNE, όπως UNE1001.

2. Πείτε μας γιατί δεν είστε ικανοποιημένοι με τα στοιχεία.

3. Στείλτε μας τη φωτογραφία των λανθασμένων αντικειμένων με τον αριθμό SKU που επικολλάτε στο κουτί της συσκευασίας κάτω από τον γραμμωτό κώδικα.

4. Στείλτε μας τη φωτογραφία που μας δείχνει πού έχει καταστραφεί το προϊόν.

5. Λυπούμαστε που μόλις ανοίξει η συσκευασία των φακών ή η συσκευασία του αντικειμένου είχε καταστραφεί, η αίτηση επιστροφής δεν θα γίνει δεκτή. Επειδή οι φακοί επαφής είναι ειδικά αντικείμενα που επηρεάζουν την υγιεινή των ματιών. Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών για επιστροφή χρημάτων.


Προϋποθέσεις Επιστροφής

Δεχόμαστε επιστροφές μόνο εντός 15 ημερών από την παραλαβή της παραγγελίας.
Τα προϊόντα που επιστρέφονται πρέπει να βρίσκονται στην αχρησιμοποίητη κατάστασή τους με την αρχική συσκευασία. Δεν δεχόμαστε ένα επιστρεφόμενο αντικείμενο που έχει φθαρεί, καταστραφεί, πλυθεί ή αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Όλες οι επιστροφές πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών μας. Δεν δεχόμαστε επιστρεφόμενα αντικείμενα που εστάλησαν απευθείας από εσάς χωρίς να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μας.

Χρόνος Αίτησης Επιστροφών:

Εντός 15 ημερών από την παραλαβή.

Ώρα ηλεκτρονικής υπηρεσίας – 9:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ. Ώρες γραφείου CST

 

Επιστροφή χρημάτων
Πλήρεις επιστροφές χρημάτων
Προσφέρουμε πλήρη επιστροφή χρημάτων για τυχόν αντικείμενα που διαπιστωθεί ότι είναι ελαττωματικά ή κατεστραμμένα λόγω υπαιτιότητάς μας. Η ζημιά που προκλήθηκε λόγω υπαιτιότητας τρίτου μέρους ή υπαιτιότητας του πελάτη δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για επιστροφή χρημάτων.

Μερικές επιστροφές χρημάτων
Προσφέρουμε επίσης μερική επιστροφή χρημάτων σε επιστρεφόμενα αντικείμενα που λείπουν κάποια γνήσια ανταλλακτικά. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πελάτης μπορεί να λάβει μόνο μερική επιστροφή χρημάτων.

Οι πελάτες θα χρεωθούν μόνο μία φορά για τα έξοδα αποστολής (αυτό περιλαμβάνει τις επιστροφές). Μη ανανέωση αποθεμάτων να χρεώνεται στους καταναλωτές για την επιστροφή του προϊόντος. Σε περίπτωση δωρεάν αποστολής, οι καταναλωτές είναι υπεύθυνοι για το κόστος αποστολής επιστροφής.